Jobba hos oss

Zetterbergs har funnits sedan 1923. Vi tillverkar lastbilspåbyggnader och är idag en viktig del av Sveriges fordons- och verkstadsindustri. Här kombineras hantverksskicklighet med automatiserad produktionsteknik.  Under ett och samma tak finns hela produktionsflödet och vi har personal med en mängd olika yrkesroller.

Våra värderingar

Våra värderingar är viktiga för oss och är grunden i vår företagskultur. För att trivas på Zetterbergs bör du känna att det är värdeord som även du vill jobba utifrån.

Sidinnehåll

Lediga tjänster

Via länken kommer du till våra lediga tjänster. Där lämnar du in din ansökan. Du kan också skicka in en intresseanmälan för kommande tjänster.

Möt några i vår personal

I vår anläggning finns personer med en rad olika yrken. Här får du träffa några av dem som svarar på frågorna:

  • Vad är det roligaste i din yrkesroll?
  • Vad tycker du är det bästa med Zetterbergs som arbetsplats?
Anställd ute på förmonteringen i anläggningen i Östervåla.

Björn Johansson

Anställd sedan: 1994
Förmontör

– Skruva är kul! Jag ser det som ett hantverk och att få ihop tippcylindrar, rör, ventilpaket, tankar och hydraulik på en hjälpram kräver att man tänker till. Det roligast är när det blir riktigt avancerat och klurigt. Det stimulerar mig!

– Att ha nära till jobbet är något väldigt positivt, men sen tycker jag också att arbetskamraterna är otroligt bra! Jobbet är roligt. De sista åren tycker jag också att företaget mer än tidigare har ett tydligare driv framåt med målet att utvecklas och finnas kvar i Östervåla. Det gillar jag!

Danny Nygård arbetar med produktutveckling framför sin dator.

Danny Nygård

Anställd sedan: 2015
Produktutvecklare

– Mina arbetsuppgifter är styrda av strikta tekniska principer samtidigt som de inkluderar mycket kreativitet. Den kombinationen tycker jag om. Det är roligt att försöka optimera konstruktionerna så att de ska bli starka, lätta, enkla att tillverka och gärna med nån smart twist som kan utmärka sig bland liknande produkter i branschen.

– Det är smidigt att produktutveckla när produktionen sker i samma hus, som här på Zetterbergs. Kollegorna på företaget är roliga och spontana vilket jag uppskattar. Och man får ofta mycket omväxling i arbetsvardagen.

Johanna Linde är kommunikationsansvarig på Zetterbergs.

Johanna Linde

Anställd sedan: 2013
Kommunikationsansvarig

– Jag tycker om bredden, att jobba med både extern och intern kommunikation och att vara delaktig i många olika projekt och samarbeten.

– Det bästa här är nog mixen av alla yrkesroller – och personligheter! Man lär sig mycket av varandra med expertis på alla områden i samma hus. Ändå finns det ingen prestige, utan det är familjärt och man hjälper varandra. Sedan är det så klart häftigt att jobba i en produktionsindustri och följa tillverkningen från plåtbit till färdiglackerad lastbil. Man blir stolt över det vi presterar tillsammans!

Sophia Larsson. Produktionsplanerare på Zetterbergs.

Sophia Larsson

Anställd sedan: 2021
Produktionsplanerare

– Det roligaste som produktionsplanerare är att jag får vara med i hela kedjan, från order, planering och under hela tillverkningsprocessen. Jag möts ständigt av nya utmaningar som gör att man utvecklas.

– Zetterbergs är en arbetsplats med bra värderingar, det är lagom stort och man har massor av bra kollegor.

Anställd i ett bås för manuell svetsning i anläggningen i Östervåla.

Per Lundén

Anställd sedan: 2010
Svetsare

– Jag tycker det är kul att hålla på och svetsa och bygga! Även om mitt jobb bara består av svetsning så är det varierande eftersom byggnationerna är olika.

– Det bästa med Zetterbergs? Bra folk! Alla är trevliga och hjälpsamma.

Stefan Sundin som arbetar på Zetterbergs lager.

Stefan Sundin

Anställd sedan: 1973
Lagerarbetare

– På lagret är ingen dag den andra lik. Det är väldigt omväxlande med lossning och lastning. Sedan är det ett socialt jobb. Man träffar mycket trevliga kunder vid utleverans som man lärt känna. Jag har under alla mina år alltid fått jobba under eget ansvar. Det gör att man känner ett förtroende från företaget som jag uppskattar.

– Jag tycker alltid att Zetterbergs varit en bra arbetsplats. Självklart är det bekvämt att jobba på orten, men det känns främst som en stabil och trygg arbetsgivare. Man har bra arbetskamrater och det är väl det som gör att jag trivs så bra.

Tips från HR

Gabriella Hellman jobbar som HR-chef hos oss på Zetterbergs och ger dig här några tips om hur vi tänker kring rekrytering och framtida arbetsmöjligheter.

Gabriella Hellman som är HR-chef på Zetterbergs.

Vad söker vi för personer till Zetterbergs?

– Vi har en rad olika yrkesgrupper i vår verksamhet, vilket är otroligt spännande! Här byter vi erfarenheter och lär av varandra. Vi värdesätter olikheter för att få en flexibel arbetsplats. Så håll utkik efter tjänster som skulle kunna passa just dig!

Vi söker lagspelare som vill vara en del av verksamhetens fortsatta utveckling och visar respekt och omtanke för andra. Pålitlighet och engagemang är viktigt för att nå gemensamma mål. Vi har höga kvalitetskrav på vår slutprodukt och i vår arbetsmiljö, så att följa våra interna rutiner och säkerhetsföreskrifter är en självklarhet.

Har du några tips till personer som funderar kring val av utbildning och framtida yrkesliv?

– Fundera på tillverkningsindustrin! Den har en stark tillväxt och ett stort behov av medarbetare både nu och i framtiden. Det är en utmanande och rolig bransch att jobba i med stora utvecklingsmöjligheter.

Det som är fascinerande är att följa produktionsflödet. Hos oss är det en enorm yrkesstolthet att få vara med i processen från plåtbit till byggnation, och sedan se lastbilen rulla ut genom grindarna. Där är allas insats viktig, oavsett vilken yrkesroll man har.

Vad tittar du på i ett CV och personligt brev?

– Att skriva sitt CV i omvänd kronologisk ordning är att rekommendera. Sätt din senaste tjänst överst för att väcka intresse. Dra nytta av den korta tid som ditt CV granskas. Ha en bra struktur så man enkelt förstår. Förutom arbetsgivaruppgifter, anställningsintervall och yrkestitel bör du ha med en kort beskrivning av din roll och dina resultat inom företaget.

Det personliga brevet ska locka till fortsatt läsning. Sälj in dig själv och skriv varför just du är rätt person för jobbet redan i inledningen. Berätta hur du är som person i arbetslivet samt vad du skulle tillföra.
Glöm inte dina kontaktuppgifter i båda dokumenten. Lycka till!

 

 

Jobba hos Zetterbergs

Nytänkande och starka traditioner

Zetterbergs är ett företag som kombinerar nytänkande med starka traditioner. Vi verkar på en internationell marknad, men har en stark lokal förankring. Vi förenar rekrytering av nyutexaminerade och personer med erfarenheter från olika branscher med anställda som i generationer arbetat på företaget. Det ger en mix av hantverksskicklighet och modern produktionsteknik.

Tillsammans skapar vi framgång

Framgång bygger på engagemang. För oss är det viktigt att personalen trivs på arbetsplatsen och att alla får möjlighet att bidra med sin kunskap och förmåga. Genom att alla tar eget ansvar, arbetar utifrån gemensamt uppsatta mål och alltid strävar efter att hitta förbättringsområden utvecklar vi såväl individ som företag. Det får oss att växa.

Olikheter ger kraft att förändra

På Zetterbergs är vi stolta över att kunna rekrytera och utveckla en mängd olika typer av medarbetare, som exempelvis säljare, svetsare, administratörer, produktutvecklare, montörer, inköpare och lagerarbetare. En blandning av personligheter och karaktärer som gör företaget dynamiskt och öppnar upp för innovation i stort som smått. Vi eftersträvar att vara en arbetsplats som står för mångfald och jämställdhet och ser därför gärna att både män och kvinnor med varierande erfarenheter och bakgrund söker våra tjänster. Vi värdesätter olikheter.

Zetterbergsfilm

Vi fortsätter att fokusera på produktion av svensktillverkade lastbilspåbyggnader med hög kvalitet, hög lastförmåga och hållbar lönsamhet.

I vår fabrik finns hela produktionsflödet. Vi konstruerar, tillverkar, svetsar, lackerar och monterar byggnationerna – allt under ett och samma tak i Östervåla.

Svetsrobotoperatör

Tillverkning

Följ oss gärna!

I våra sociala medier kan du se mer av vad som händer på Zetterbergs.