”Vi vill ha långsiktiga samarbeten.”

Kalle Röjerås var tidigare chef på inköp och utveckling. Nu får han ansvar även för fastighet och lager i den nya rollen som Logistik- och utvecklingschef. Det kommer ge oss en mer samlad bild av våra leverantörer och möjlighet till djupare samarbeten gällande materialförsörjning, transporter och produktutveckling.

– Vi jobbar långsiktigt och vill hitta leverantörer som värdesätter samarbeten. Såna som vill utvecklas med oss, är pålitliga och levererar produkter av hög kvalitet. Vi strävar efter att kunden alltid ska kunna känna sig trygg med att vi väljer leverantörer som verkar i samma linje som Zetterbergs.

Efter dessa år med pandemi och svåra utmaningar vad det gäller materialflödet märker Kalle att vi har valt rätt i de flesta fall.

– Många av våra leverantörer är väldigt lojala och vill verkligen att vi ska lyckas. De har jobbat hårt för att förse oss med material och det är vi väldigt tacksamma för! Våra egna inköp och det vi kan påverka har därför inte medfört så stora problem för oss.

Hur jobbar vi kring hållbarhet när det kommer till transporter och inköp?
– Genom att slå ihop inköp och lager kan vi jobba effektivare för att optimera logistiken. Beroende på leverantör strävar vi efter färre transporter, som exempelvis vecko- eller månadsleveranser så långt det är möjligt. Allt för att dra ner på kostnader och bespara miljön från onödiga utsläpp. Med all produktion i samma fabrik har vi ju heller inga interna transporter. Det är en stor fördel för oss.

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Twitter