En trygg och kommunikativ produktionschef

Michael ”Micke” Thorén Zmudzin är ny produktionschef hos oss. Vi stämmer av hur han ser på sin nya roll, sin enorma envishet och vad han helst föredrar att få i paket.  

42-årige Michael har arbetat som chef med olika ansvarsområden de senaste 14 åren. Senast på ett kommunalt bolag inom fastighetsbranschen som ledare för mark och utemiljö. Innan det har han erfarenhet inom både produktion och verkstad. På Habia Cables började han som montör och slutade som produktionschef i en uppstartad fabrik i Polen.

Vad ser du som en produktionschefs viktigaste uppgift?
– Att skapa förutsättningar för alla medarbetare att lyckas med sitt arbete. Det är en bra grund att stå på.

Hur får man en produktion att nå upp till höga kvalitetskrav och lönsamhet?
– Genom engagemang, trivsel, transparens och tydliga mål, både strategiska och taktiska.

Vad var det som lockade med tjänsten på Zetterbergs?
– Jag hade ett sug efter att komma tillbaka till där jag en gång började – med industri och verkstad. Det är något speciellt med tillverkning. Byggande och maskiner har alltid intresserat mig. Efter mina 10 år inom anläggningsbranschen har jag ju haft koll på Zetterbergs, fast då som användare. Jag vet vad varumärket står för. Det är kvalitet och närproducerat.

Hur vill du uppfattas som chef och medarbetare?
– Trygg. Både som person och i min roll. Sedan är jag väldigt kommunikativ. Jag är en bra lyssnare som tar in och analyserar olika perspektiv och jobbar lösningsfokuserat.

Finns det svagheter?
– Jag är morgontrött! Sedan är jag fruktansvärt envis. Den biten har jag fått jobba med. Det kan ju vara både en styrka och en svaghet. Den bottnar sig i att jag vill mycket, vilket varit positivt i många sammanhang, men ibland måste man också kunna hålla tillbaka. Det får inte gå till överdrift.

Just drivet märks av när vi kommer in på Mickes intressen. De är många! Husbygge, skruva och renovera bilar, åka hoj och fiska bland annat. Just nu står markarbete på agendan där hemma.

Man förstår att du är en doer som trivs med många bollar i luften. Men vad krävs för att du ska trivas på en arbetsplats?
– En öppenhet i organisationen, utan stängda dörrar. Jag tror på att prata öppet, att diskutera och resonera utan pekpinnar. Sen är det också viktigt att alla har samma vision och mål, även om åsikterna om hur man tar sig dit kan skilja sig åt.

Nu har du ju varit hos oss ett par veckor. Hur känns det och vad är dina intryck?
– Det har varit jättenyttigt att ha den introduktion jag haft, där jag fått vara med ute i produktionen och lärt känna medarbetarna och deras vardag. Jag är verkligen tacksam att de har delat med sig av sina erfarenheter. Det finns en stor potential i produktionsdelen med fina utvecklingsmöjligheter.

På vilket sätt tror du dina ledaregenskaper kommer sätta sin prägel i anläggningen?
– Med min bakgrund och erfarenhet får vi förhoppningsvis en modern syn på ledarskap och produktion. Kombinerat med all kompetens och erfarenhet som redan finns i ”huset” ser jag positivt på företagets framtid.

Så du är taggad på att gå in i rollen på allvar nu?
– Jättetaggad!

Men – först några korta snabba. Ett svar. En motivering.

Vinter eller sommar?
– Sommar. Bästa årstiden för hoj!

Kostym eller blåställ?
– Svårt alltså. Men, blåställ. Mina intressen kräver arbetsbyxor, så det är det jag går runt i mest hela tiden på fritiden.

Biograf eller hemmasoffa?
– Där lär jag säga hemmabiosoffa. Bara för att den är så otroligt skön.

Hårda eller mjuka paket?
– Hårda. Brukar vara roligast grejer i. Gärna teknik eller verktyg. Som jag köper själv. Då vet man vad man får.

Östervåla eller Tierp?
– Haha. Jag är hemmakär, så där lär det faktiskt bli Tierp. Sorry Zetterbergs! Jag hade min barndom i Tierp och det är det jag vänder tillbaka till. Har inte vant mig helt än med att pendla hit till Östervåla, men det kommer.

Vi hälsar Michael varmt välkommen till oss på Zetterbergs!

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Twitter