Framtidens stål är här – bygg klimatsmart!


Vi har tagit steget mot en omställning och är stolta över vårt partnerskap med SSAB kring leveranser av fossilfritt stål. Runt år 2026 kommer vi kunna erbjuda lastbilspåbyggnader tillverkade i stål framställt med den revolutionerande HYBRIT®-teknologin. Men du behöver inte vänta till dess! Redan nu kan du välja ett grönare alternativ med produkter i SSAB Zero®.


Vad är SSAB Zero®?

SSAB Zero® är världens första stål utan fossila koldioxidutsläpp. Det är baserat på återvunnet stålskrot och produceras med fossilfri el och biogas. De fossila utsläppen av växthusgaser från tillverkningen av SSAB Zero® är 0,0 kg CO2e utsläpp per kg stål – inklusive köpt energi (scope 1-2)

Produkterna får samma höga kvalitet och prestanda som med traditionellt stål.


VILKA ÄR FÖRDELARNA FÖR DIG SOM KUND?

Minska ditt klimatavtryck
Väljer du produkter i SSAB Zero® bidrar du till minskade utsläpp av växthusgaser. Du blir en del av en utsläppsfri värdekedja där man återvinner stålskrot och låter fossila bränslen vara kvar i marken. Ditt val och er verksamhet blir en del av samhällets lösning för att komma närmare målet om en fossilfri framtid.  

Bli en förebild
Genom att satsa på produkter i återvunnet stål blir du en föregångare i branschen och kan attrahera kunder och samarbetspartners som prioriterar företag med hållbara lösningar.

Stärk ditt varumärke
Klimatsmarta val ger mervärde och kan positionera dig bättre på marknaden. Du kan skapa dig en konkurrensfördel då kunder kopplar ditt varumärke till hållbarhet och ansvar.

Bli framtidens arbetsgivare
Sätt fart på din rekrytering. Hållbarhetsstrategier och miljömedvetenhet blir allt viktigare för potentiella medarbetare. Visa att du är engagerad och villig att satsa för att bidra till förändring.


Vad händer nu?

Vi har precis fått hem den första batchen och kommer nu att tillverka världens första lastbilsflak i stålet SSAB Zero®.
I etapp ett kommer vi att erbjuda det i vår nya lastväxlardumper ZLVD. Liksom tidigare får den hög kvalitet och stabilitet, men med SSAB Zero® och en ny konstruktion har vi lyckats få ner vikten ytterligare. Du får alltså en lättare dumper – som kan lasta ännu mer – och dessutom är tillverkad av hållbart stål.


Kontakta oss

Är du intresserad av att ta steget mot ett grönare alternativ? Kontakta oss så berättar vi mer om vår nya lastväxlardumper.

Telefon: 0292-705 00 (knappval 2)
E-post: sales@zetterbergs.se

Mer info

Läs mer om SSAB Zero® på SSAB:s hemsida.

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Twitter