Veteraner på 100-årsjubileum

I och med jubileumsåret tog vi tillfället i akt och bjöd in dem som gått i pension efter en tjänst i företaget till en veteranträff. Ett 40-tal personer, där vissa passerat 90 års ålder, kom och fick tillsammans återuppleva en heldag i Zetterbergs anläggning.

I år blickar vi tillbaka på 100 år som tillverkare av lastbilspåbyggnader, utan vare sig konkurs eller rekonstruktion, vilket är nästintill unikt i branschen. Historian, betydelsen för Östervålabygden och den utvecklingsresa som skett är vi verkligen stolta över.

Veteraner och anställda innan rundvandring i anläggningen.

– Att bjuda in även pensionärerna i vårt 100-årsfirande var en självklarhet för oss! Vi ville ge dem ett tillfälle att träffa tidigare kollegor och dela gemensamma minnen. Under en guidad tur fick de också se hur produktionen går till idag med ökad automatisering, andra hjälpmedel, tekniska innovationer och nya material. Mycket har hänt bara de senaste 10 åren, säger VD Lars Erfäldt.

Presentationer och rundvandring varvades med förmiddagsfika och lunch. Veteranerna bjöd på många dråpliga historier från förr som lockade till skratt. Besöket avrundades med att de fick ta emot en jubileumsskrift som vi finansierat och som sammanfattar vår utvecklingshistoria under tio decennier.

En oerhört lyckad dag som uppskattades av såväl veteraner som oss anställda!

Här kan du läsa mer om vår företagshistoria och titta på bilder från förr.

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Twitter