”Billigt är sällan bäst!”

Fredrik Samuelsson driver ett enmansåkeri och premiärkör sitt nya Zetterbergsekipage – en dumperbyggnation med 5-axligt tippsläp – samma dag vi pratas vid. Vad är det som får honom att hålla fast vid svensktillverkat och varför just Zetterbergs?

– Man kan inte slänga ut alla pengar utomlands! Det kommer inte hålla i längden. Vi måste ta hand om svensk industri. Visst kan man tjäna i stunden, men vad händer om det uppstår nå fel? Att börja jaga support utomlands. Nej, aldrig! Jag vill ha service nära till hands, och gärna att det är en och samma person man har kontakt med.

Åkeriägaren Fredrik Samuelsson ser fler fördelar med att välja svenskt från Zetterbergs.

Hur ser du på prisbilden och sista raden på en offert?

– Jag tänker att billigt är sällan bäst! Zetterbergs kostar, men så håller det också i längden. Därför blir valet lönsamt. Bilen innan nu hade jag haft i 6,5 år och sålde vidare. Det enda jag behövt göra under de här åren är att packa om tippkolven med nya tätningar. Och då har den ändå tippat, snabbt räknat, över 13 000 gånger. Det är så bra det kan bli.

Samuelssons Åkeri i Vretstorp AB håller till i Örebrotrakten och för Fredrik är det anläggningskörning som gäller. Det här blir hans tredje Zetterbergsdumper och det andra släpet.  

Fredriks nya dumperekipage med 5-axligt tippsläp.
Detta är Fredriks andra släp från Zetterbergs.
Fredrik kör nu sin tredje bil med dumperbyggnation från Zetterbergs.

– Jag är svinnöjd med Zetterbergs! Det är stabila produkter som håller. Det är stilrent. Dumperns konstruktion med släta och fina sidor gör den lätt att tvätta av utan att bli nedsprutad själv.

Lastförmåga då. Räknar du kilon?

– Ja, ABSOLUT! Jag skulle säga att de svenska påbyggarna är relativt likvärdiga där. Men så finns det ju också exempel på motsatsen. Skulle aldrig köpa nåt som väger bly. Vikten har ni fått till riktigt bra!

Fredrik behöver kila vidare och avslutar med några ord som vi verkligen tar till oss av.

– Värna och var rädda om det unika ni har! Ni kan säkert få ner produktionskostnaden en del genom att lägga tillverkningen utomlands, men det kommer inte gynna er i längden. Jag tror ”Made in Sweden” är helt rätt väg att gå. Vi är många i branschen som vill ha svenskt!

Fredrik har valt ett helsvenskt släpkoncept med chassi från Kilafors.

Läs mer om våra svensktillverkade produkter.
Till sidan för dumper eller efterfordon.

Dela artikeln

Facebook
LinkedIn
Twitter